Здравейте имам алфа 156 1.8 бензин 144кс смених маслото от 10-40 на 5-40 и тръгнах на път след 400 километра проверих маслото и забелязах че е намаляло и има масло в антифриз колата не е загрявала но стрелката на температурата падаше рязко.Казаха ми че може да е охладителя изолирах го и измих охладителната система.Минах още 400 Километра но по бавно и пак забелязах че е малко намаляло маслото от охладителя би трябвало да протече масло но не тече и има малко масло в антифриза.Дали е от гарнитурата на главата и дали на някой му се е случвала такава повреда.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с алфата масло в антифриза
Collapse
X
-
Това са глупости. Мотора, наистина е най-добре с 10w60, но няма никаква връзка това,че си сменил маслото с това, че го е смесила с антифриза. Ако си сигурен,че си промил добре системата и не е имало остатъци от преди, и си изолирал топлообменника, то имаш пробив в гарнитурата на главата и ееинствения начин е сваляне на главата и нова гарнитура.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Колега не съм се изказал правилно имах предвид,че не е трябвало да сипва такова масло защото ще го гори,а не че то е виновно че се е измешало с антифриза ясно е,че е гарнитура и се извинявам за недоуточнението.Last edited by Alfa tuner; d.m.y г., 23:23.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan_savovv Покажи съобщениеМайстора ми каза че този модел не давал проблем с гарнитурата на главатаТова може да се случи на всяка кола, модела няма значение. Не знаеш колко пъти е отварян двигателя. Възможностите да влезе масло в анрифриза не са кой знае колко.
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Преди година ми обявиха цена за нов над 650 лв.
Най-лесното е да източиш антифриза и да покараш известно време с вода. Мисълта ми е, че може да има още остатъци от масло в системата.
Аз бих направил следното-ако имаш желание направо го разкарай охладителя на маслото. Покарай малко без него и със вода и ако пак го гори или влиза масло в охладителната система мисли за профилактика на двигателя.
Тези неща ще ти костват минимални левчета, но ако се окаже, че не гори масло, спестяваш доста.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan_savovv Покажи съобщениеДнес свалих казанчето и антифриза е чист светъл няма масло в него а съм минал 400километра в казанчето по стените имаше малко бяло и го измих с бензин.Много е странна тази работа явно е от охладителя но не мога да си обясня защо не протече масло след като направих байпас на антифриза.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment